Hakkımızda


     Günümüzde küreselleşme sürecinin etkisiyle birlikte güvenlik tehditlerinin tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar çeşitlendiğini ve yoğunlaştığını görmekteyiz. Küreselleşme ile birlikte güvenlik alanına yönelik tehditlerin farklılaşması yeni bir güvenlik tanımlanmasını gerekli kılmıştır. Bu gelişmeler sonucunda ortaya çıkan özel güvenlik ihtiyacı Türkiye’de kamu ve özel sektörde silahlı kuvvetlerden sonra ikinci büyük güvenlik gücü haline gelmiştir.
 
     İnsanların güvenlik ihtiyacı sonucu ortaya çıkan özel güvenlik mesleğinin önemli bir iş gücü ve istihdam alanı haline gelmesi nedeniyle Yüksekokulumuz, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümünü açarak, bu alanda yeterli bilgi ve donanıma sahip kamu ile özel sektörün personel ihtiyacına cevap verebilecek, kendini çağın koşullarına göre geliştirebilen, nitelikli güvenlik personeli yetiştirmeyi amaçlamıştır.

     2012 Yılında kurulan Bölümümüz bünyesinde Özel Güvenlik ve Koruma Programı bulunmaktadır. Bu programda öğrenim görmekte olan öğrencilerimize dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Türk ve yabancı uyruklu öğrencileriyle uluslararası nitelikte bir bölüm olan bölümümüzde eğitim öğretim faaliyetleri, alanında uzman olan yeterli sayıda öğretim görevlisi ile sürdürülmektedir. Bölümümüz bünyesinde öğrencilerin uygulama yapabilecekleri kendi bölümlerine özel öğrenci laboratuvarı da bulunmaktadır.

     Bölüm mezunları; kamu kuruluşlarında Güvenlik Görevlisi olarak çalışabilmekte, özel sektörün birçok alanında da görev alabilmektedir.

     Bu bölüm bünyesinde yer alan programa kabul ve kayıt şartları Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim mevzuatı kapsamında yapılmaktadır. Bölüme bağılı programlardaki öğrenimini başarıyla tamamlayıp, “Dikey Geçiş Sınavında” yeterli puan alan öğrenciler “Ülkemizde” ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nde bulunan Üniversitelerin bu bölüme bağlı programlardan öğrenci kabul eden 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir.

     Bölüm bünyesinde yer alan programların öğrenim dili Türkçe’dir. Öğrenim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olup, 2 yıllık eğitim-öğretim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması verilmektedir.